Theo´s sjukdomshistoria.

Jag har fått många förfrågningar angående vad Theo har för något går inte riktigt att förklara för vi vet inte riktigt vad han har för något utan bara vad som händer med honom men vad orsaken var från början det vet jag inte.

Theo föddes som en frisk pojke på 52 cm o han vägde hela 3860 gr.
Allting såg bra ut o allt funkade kanon bra med honom, hade aldrig problem med amning eller något o han var lika matglad som sin lillebror är idag.

Men när han var runt 8-9 månader så började han att kräkas varje natt, och hade skithög feber som försvann till dagen efter. I samma veva hade han sin första öroninflammation.
Jag sökte till Barnmottagningen i Motala för Theo´s mage men de pratade om öppenmagmun o att de skulle bli bättre desto äldre han blev men jag frågade mkt angående febern.
Men vi gjorde pricktester och sedan så hörde de inte av sig mer, då det inte visade något på pricktesterna..

Öroninflammationerna avlöpte varandra, så vi var mer inriktade på att få bukt med dom, men efter lite mer än ett år opererades han efter 22 öroninflammationer. Han hade haft 18 st när de bestämde att operera.

Under denna period körde vi också med mjölk o mjölfri kost.
Messmör i maten, olika mediciner med mera.
Men inget hjälpte.

Han hade fått stora problem med att göra nr 2 och ingeting funkade för oss, skola o dagis var inget o tänka på.
Vi var kanske 1 dag o hemma 2 veckor o så vidare.
Vi sökte hjälp från alla möjliga ställen men ingen ville ge oss det..
Men i februari 2010 ringde jag till Barnmottagningen i Motala igen, för att den här gången inte ge mig.
Jag var förstörd då jag väntade Ted som skulle komma om 3 månader, och att aldrig få en lugn natt, jag bröt bokstavligt talat ihop då Theo var helt förstörd.

Så fick en tid dit med de hjälpte inte speciellt mkt till en början.
Men Ted föddes den 23 maj o då misstänkte dom att han led av en sjukdom som visade sig inte vara något speciellt.
Men då hade han den första läkarn vi träffade för ca 3 år sedan o efter det har de varit många besök/samtal minst 1 gång i veckan.
Men den 2 december så förstod dom att de inte kunde göra mer så vi fick en specialist i Linköping på Us.
Där de tömmer honom varje dag, upppepå det så får en movicol junior 4 påsar per dag o nu är de ju pencillin också eftersom han hade halsfluss förra veckan men har ingeting av den kvar nu men vi forsätter med medicinenen i 5 dagar till.

I och med att han är så svårt förstoppad äter han jätte dåligt o de övergår i att han vräker i sig mat då han är tömd.
Han har svåra magsmärtor(som dock är bättre sedan vi började tömma honom den 14/12-10), kräkningar(mycket mindre nu men de händer) o han har börjat få näsblod, men de är i samband med movicolen och så är det detta med febern han har undertemp som sin bror så vanligt är det han har 36.5-7 men när febern slår till har han väldigt ofta över 40.0 gr.
Uppepå det är vi ofta förskylda då Theo får allting.

Dom har inga svar vad allt detta beror på då han tål all mat med mera, men de kan inte göra så mkt förrän tarmen är tömd o den kan börja jobba igen.
Uppepå detta är Theo´s immunförsvar inget bra alls så han får nästan allt utan att ens blicka eller det är bättre nu än förr för då fick han all skit.

Så de är ändå en kort version av alla hans sjukdomar, men en kort förklaring om vad som sker o varför alla dessa sjukhusbesök.


Kommentarer
Postat av: Denise

Usch stackars theo :( barn borde inte få ha det såhär! Dom ska vara friska och må bra! O ganska pinsamt av sjukvården att dom inte gjort så mycket innan!! Hoppas allt är bra med er annars :)

2011-01-17 @ 10:12:10
URL: http://deniselinder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0